Tulumaksu hajutamine

Lähenev aastalõpp annab märku, et aasta 2007 tuludele ja kuludele võib joone alla tõmmata. Varsti on vaja hakata täitma ka tuludeklaratsiooni. Nendele, kes saavad teatada, et riigil on neile vaja tagastada raha on see rõõmus päev. Mitmetele on see aga kurvastav, avastades et tegelikult on vaja hoopis juurde maksta.Foto: Christian Franco (http://www.flickr.com/people/oficialdejesus/)

Selleks, et mitte maksta üleliia kasutatakse mitmeid meetodeid. Kes varjab tulu, kes valetab. Sellised meetodid on tegelikult aga keelatud. Samas loob seadus aga mitmeid nüansse, mida annab pöörata enda kasuks. Nendele, kes tegelevad investeerimisega ning on ka kasumeid saanud sobib järgmine lahendus. Oletame, et teil on aktsiapositsioon, mis on tugevas miinuses kuid näete positsioonil siiski potentsiaali. Sellisel juhul on mõistlik teil positsioon kahjumis maha müüa ning soetada uuel aastal jälle. Kahjumi võrra saate vähendada kasumi eest makstavat tulumaksu või kanda saadud kahjumi järgmisesse perioodi. Selle meetodi miinused: maksate kaks korda teenustasu (müües ja uuesti ostes); kui aktsia peaks tõusma vahepeal märkimisväärselt siis võite avastada, et aktsiat polegi enam soodus tagasi osta.

Kas teate veel võimalusi kuidas oleks võimalik maksukoormust vähendada eraisikul?

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tegelikult ma tean veel ühte nõksu, millega saab tulumaksu veidike optimeerida, aga ma tean, et Sina Mihkel tead seda ka...
Aga et teised ka näeksid, siis panen selle mõtte siia kirja:
Nimelt kes tegelevad investeerimisega ja on juba jõudnud oma järjega nii kaugele, et on selle jaoks spetsiaalselt asutanud OÜ, siis dividendiaktsiaid tasuks ikkagi osta eraisikuna, et vältida topeltmaksustamist. Kuna dividendide pealt maksab tulumaksu see firma mis dividende maksub, siis eraisik ei pea sealt rohkem tulumaksu tasuma. Küll aga peab seda tegema juhul kui dividendi tulu laekub OÜ kontole ja hiljem üritad OÜst kasumit välja võtta (dividendide määramisega)

Populaarsed postitused sellest blogist

Kui sa tervet rehkendust ei jõua tee pool

Aasta 2023 kokkuvõte

Prantsuse keel selgeks: Lingvist versus Duolingo?