Google Maps: Tartu pakendikonteinerid

Uus jäätmemajandus ja jäätmete taaskasutamine ja sorteerimine on hullutanud meid juba nüüdseks üle poole kuu. Hakkasin ka enda kodus kriitilise pilguga üle vaatama, et mida siis sorteerida ja kuhu seda pärast viia.

Lugedes läbi mitmeid lehti manuaale ja õpetussõnu sai selgeks, kuhu ma võin pista oma tordikarbi - pakendikonteinerisse. Minnes rõõmsalt õue pakendit ladustama selgus, et minu maja juurde pole tellitud pakendikonteinerit. Läksin kurvalt tagasi koju ning sukeldusin internetti leidmaks kohta kuhu saaksin oma tordikarbi paigutada. Tartu linna koduleheküljel oli üleval küll nimekiri võimalikest asukohtadest, kuid kahjuks paljud aadressid ei ütle pelgalt nimetamise järgi midagi. Üritasin neid äramärgitud kohti tabada ka kaardil ning seda tehes tegin huvitava avastuse. Keegi tubli inimene oli jõudnud luua Tartu Pakenditaara kohta Google Mapsi. Suur tänu tegijale. Siinkohal oleks patt jätta see ära mainimata.

View Larger Map
Samas tekkis mul küsimus, miks ükski pakend- ja taaskasutusorganisatsioonidest ega riiklikest asutustest pole saanud google mapsi teha sellise asja kohta. Kas tõesti pole eelarves raha selleks? Viimastel andmetel maksis googlemapsi enda kaarti tegemine metsikud 0 krooni. nii käibemaksuga kui ka ilma. Miks meie e-riik ei arene?

Kommentaarid

Roman German ütles …
MÕndade asjade puhul on vist parem kui nad maksaksid...
Muidu keegi liigutama ei hakka :D
maikel ütles …
Riigiasutuste puhul tundub jah nii, et see mis on tasuta on saatanast.

Populaarsed postitused sellest blogist

Kui sa tervet rehkendust ei jõua tee pool

Aasta 2023 kokkuvõte

Prantsuse keel selgeks: Lingvist versus Duolingo?