Vastamata küsimused aastal 2012

Aasta 2012 on lõppemas ning kokkuvõtvalt võib öelda, et oli väga tormiline aasta. Tõstatati väga palju teemasid ja otsiti lahendusi suurematele ja väiksematele muredele. Kahjuks kõik mured ei saanud lahendatud või asjakohast-usutavat vastust. Toon ära siinkohal 18 küsimust, millele ei ole mina selle aasta jooksul saanud ammendavaid selgitusi. Äkki oskab keegi vastata või lisada mõne olulise probleemi, mis jäi kahe silma vahele. Juhtunu meenutamiseks, lingin juurde ka asjakohast materjali.
  1. Kust sai siis Silver Meikar selle raha, mille ta andis Reformierakonna toetuseks? Tema väidab, et Lillolt. Uurimine aga tõdes, et tõendeid ei ole võimalik leida. Asjakohane materjal: Kriminaalmenetluse lõpetamise määrus
  2. Milline on see rahaline maksimumpiir, milleni on Eesti valmis panustama Euroopa Liidu stabiilsusesse? Kas see piir on 138 miljonit eurot, 1 miljard eurot, 4 miljardit või 100 miljardit? Suurendame seda piiri lõpmatuseni või on mingi number? Asjakohane materjal : Kristjan Lepiku säuts
  3. Miks on Reformierakonna annetajalt nii palju sularaha kodus? Asjakohane materjal: Reformierakondlaste selgitused annetatud raha päritolule.
  4. Kas Eesti Energia uued energiaplokid õigustavad ennast? Asjakohane materjal: Eesti energia uuele elektrijaamale pandi nurgakivi.
  5. Kes mahitas keda ja kes on seaduse silmis süüdi Hannes Rummu kirjade varguses? Allikas: Postimees räägib.
  6. Kuidas saadi jälile KAPO endisele ametnikule ja riigireeturile Dressenile, miks Aldis Alus lubas Dressenil jätkata KAPO-s peale segaseid asjaolusid Pronksiööl? Allikas: Dressen vahistati
  7. Kes tappis väikese Varvara Narvas? Allikas: Varvara tapja külmad jäljed.
  8. Miks Jüri Ratas tegelikult ei liitunud teiste Keskerakonnast lahkunutega kevadel? Asjakohast materjali: 5 versiooni, miks Ratas ei lahkunud Keskerakonnast.
  9. Mis sai Reformierakonna Tarkade Kogust ja mida ja kas see üldse otsustas midagi? Allikas: Kuhu kadus Tarkade Kogu?
  10. Milline oli tegelikult Tero Taskila poolt väljakäidud Estonian Airi strateegia, mis läbi kukkus? Me teame üksikuid fakte, kuid mitte strateegiat tervikuna. Asjakohane materjal: Estonian Air-i pressiteade.
  11. Kes oli see taustajõud, kes soovitas Michalil mitte tagasi astuda ja miks ta seda tegi? Asjakohane materjal: Michal ütleb, et parteist soovitati tal jätkata.
  12. Kas Andrus Veerpalu mõistetakse dopingutarvitamises süüdi või mitte? Allikas: Õhtuleht teemal, et Veerpalu kohtuotsus lükkub edasi
  13. Miks tekkis märtsi lõpus Eestis totaalne munapaanika? Kes seda üldse külvas? Allikas: Valgamaalase munapaanika.
  14. Mis põhjusel põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste ei rääkinud tõtt ajakirjanikele Reformierakonna musta raha afääri raames? Allikas: Rait Maruste vale, Rait Maruste vale paljastus.
  15. Mis oli siis põhjus, miks Andrus Ansip vabandas novembri keskpaigas? Allikas: Delfi
  16. Kelle peas tekkis kevadel suur plaan viia Sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale? Allikas: Postimees.
  17. Kas ja kui suur oli siis kasu või kahju piirkiiruse tõstmata jätmisele sellel suvel? Rahanumbrites ja päästetud inimeludes, võrreldes eelmiste aastatega. Asjakohane materjal: Põhjendus miks suvist piirikiirust ei tõsteta.
  18. Milline on Eesti terviklik ja pikajaline nägemus oma energiapoliitikast? Kord panustame LNG-le, kord põlevkivile, teinekord planeerima oma tuumajaama ja kolmas kord tahame Leeduga kopereeruda või Soomest kaabliga vedada.
Loodan, et järgmine aasta on rahulikum ja toob nii esitatud küsimustele, kui ka järgmise aasta uutele küsimustele mõistlikud vastused. Hüva rahulikku advendiaega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kui sa tervet rehkendust ei jõua tee pool

Aasta 2023 kokkuvõte

Aasta 2022 kokkuvõte