Mis saab Google kontost peale sinu surma

Vaikselt ja peaaegu märkamatult on Google lisanud oma konfiguratsiooni võimaluse mõjutada, mis juhtub Google kontoga peale sinu surma. Ameerikalikult ollakse rõvedalt poliitkorrektsed ning nimetatakse seda seadistust - "Passiivse konto haldur." Pole ime, et sellise nimetuse alt ei pruugi normaalselt mõtlev eurooplane üles leida võimalusi seadistamaks Google kontot, enda surma korral. Sest olgem ausad - ainuke reaalne vajadus, miks sa vajaksid passiivsele kontole haldurit on juhul, kui sa oled surnud, pikaks ajaks vanglas või röövitud kusagil konfliktipiirkonnas. Normaalse inimesega ei juhtu teine ja kolmas variant kuigi sageli, küll aga 100% kindlusega juhtub esimene lahendus. Kunagi.

Passiivse konto haldur võimaldab määrata, mis juhtub teie kontoga kui te ei kasuta seda teatud aja (teie määratud aeg 3 kuust kuni 18 kuuni) jooksul. Enne konto üleandmist saadetakse ka teie lisameiliaadressile või telefonile märguanne kontrollimaks, kas te ikka olete kindel, et see funktsioon aktiveeritakse.

Seejärel on võimalik seadistada kuni kümme inimest, kellele antakse üle teie kontoga seonduvad materjalid, kui nad seda peaks soovima. Oluline on ka mainida, et passiivse konto haldurit ei teavitata sellest enne, kui konto loetakse passiivseks. Soovitav on oma väljavalituid siiski sellest teavitada, selleks et nad üleandmise kirja kogemata maha ei kustutaks. Ühtlasi saate panna peale ka automaatvastuse, mida hakatakse saatma kõigile, kes teiega ühendust proovivad saada.

Lisaks eelnimetatule saate määrata ka, et kõik teie kontoga seonduvad materjalid kustutatakse peale konto deaktiveerimist.

Ühesõnaga, tegu on väga kasuliku lahendusega, mida tulevikule mõtlev inimene peaks kasutama. Nii ei jää sinu digitaalne jalajälg internetti laokile peale sinu surma.

Seega, mine ja tee see asi Google Settingust korda.

Loodan, et sellised lahendused jõuavad peatselt ka teiste platvormide (Facebook, Twitter, jne) praktikasse.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kui sa tervet rehkendust ei jõua tee pool

Aasta 2023 kokkuvõte

Prantsuse keel selgeks: Lingvist versus Duolingo?