12 Androidi rakendust, mis muudavad elu nutikamaks

Nutitelefoniga inimesed paigaldavad oma telefoni väga erinevaid rakendusi. Minul endalgi on rakendusi ligi sada. Reaalselt kasutan ma neist siiski väga väheseid. Ülejäänud on alles, kas harjumusest neid mitte kustutada, või siis on nende kasutusvajadus üliharv. On aga mõned rakendused ilma milleta ma enda elu hästi enam ette ei kujuta. Need on rakendused, mis aitavad nutikamalt elada, mis ei ole koormaks.

Pildil on android Nexus-6. (Blade Runner, 1982)
Tosin minu enamkasutatavat (jätan välja meili, brauseri ja telefonirakenduse) rakendust on järgmised:

Väike legend ka juurde:

€ - kasutan tasulist versiooni
¤ - kasu tekib rakenduse sotsiaalsusest (teistest inimestes, kes seda rakendust kasutavad)
@ - rakendus on kasulik, kui ta on kõigil sinu seadmetel (arvuti, tahvel, telefon, jne)

  • Pocket - @ Rakendus, mis võimaldab ühe klikiga salvestada erinevaid artikleid hilisemaks lugemiseks. Peale salvestamist on nad mugavas formaadis ja lugeda saab, kui tekib aeg selleks - kohvipausil, puhkehetkel, arsti oodates. Aitab vältida olukordi, kus leiad pika ja põneva artikli, aga pole mahti lugeda ning bookmarkimisest pole kasu, sest unustad vaadata. Ma ei kujuta ette, kuidas ma elasin enne seda rakendust.
  • Evernote - @ Rakendus, mida kõik on kiitnud ja mille esimesel kasutusel kandsin maha kui - kõige üleshaibitum ja mõttetuim rakendus eales. Peale paari kuud ja mõjukaid soovitusi andsin talle teise võimaluse. Võimaldab koostada kiirelt märkmeid, kirjatükke, neid kombineerida salvestada ja märgistada. Tekstid on kõikjal olemas ja sinuga kaasas. Ma ei kujuta oma märkmete tegemist ja tekstiloomet ilma Evernote-ta ette.
  • OurGrouceries - ¤ 21. sajandi poenimekiri. Tasub installida mitmesse seadmesse (kõigi pereliikmete telefonidesse näiteks) ja seejärel on võimalik poenimekirju sünkroniseerida omavahel. Poenimekirju saab luua väga erinevaid ja ka lähtudes mingist retseptist. Mugav on-the-fly asjade lisamine ja eemaldamine. Unustage pabernimekirjad, peale selle kasutamist. Ainukese miinusena saab tuua välja, et sünkroniseerimine toimib vahepeal halvasti.
  • I Can't wake up! - Äratusrakendus, mis töötab. Ma olin seda tüüpi inimene, kes hommikuks sättis 4-5 äratust, lükkas neid pidevalt edasi ja ärkas ikka 3 minutit enne kui kodust oli vaja välja saada. See rakendus paneb aga tööle ärkamiseks kõige olulisema keha osa - aju. Kui aju töötab, siis on ka ärkamine kergem. Selleks, et alarmi (mis on väga mahe) vaigistada on vaja lahendada väga erinevaid ülesandeid matemaatikast reaktsiooniniharjutusteni. Selleks, et aju ei harjuks neid automaatselt lahendama saab muuta harjutuste  pikkust ja keerukust. Peale hommikust nuputamist on märksa kergem ärgata. PS. Ma pole peale selle rakenduse kasutamist kordagi sisse maganud.
  • Swiftkey € - Rakendus võimaldab sisestada kiiresti teksti. Libistades näppudega üle klaviatuuri hakkab rakendus pakkuma sõnu, mida kirjutada tahad. Eriti oskuslikuks muutub ta peale mõningast kasutamist ja oma kontodega ära sidumist (Twitter, Blogger, Facebooks, SMSid). Seejärel hakkab rakendus õppima ka nendest sinu isikupärast kirjastiili ja kasutavaid sõnu. Miinusena saab välja tuua asjaolu, et mõnikord hakkab rakendus pakkuma pidevalt sõnu, mida sa kasutasid vaid korra ja kindlasti rohkem ei kasuta.
  • Pray - Tarkvara, mis on kohustuslik igale nutiseadme kasutajale. Kui oled telefoni ära kaotanud või kuskile unustanud saad Pray abiga kätte koordinaadid ja foto lähikonnast. Lisaks võimaldab Pray eemalt telefoni sisu kustutada ja lukustada. Kohustuslik tarkvara igale nutiseadme omanikule, mis aitab minimeerida riske telefoni kaotamisel.
  • Waze - ¤ Sotsiaalne navigatsioonitarkvara. Sisaldab infot kiiruskaamerate ja liikluses varitsevate ohtude kohta. On korduvalt suunanud mind ümber tavapäraselt marsuudilt, sest sellel on liiklust takistavaid tegureid. Sageli pole pole ma neid suunamisi ka uskunud ja iga kord olen avastanud, et oleksin pidanud kuulama Waze soovitust. Omab head õppimisvõimet ja oskab käivitamisel juba pakkuda välja asukohti, kuhu sa sellel ajal liikuma plaanid hakata. Säästab kõvasti igapäevast transpordiaega.
  • Battery Guru  - Töötab ainult koos Snapdragon protsessoriga. Nutikas akusäästja. Suudab optimeerida rakenduste protsessorikasutust ja seetõttu kestab aku pikemalt. Algselt ma kahtlesin, kas see tarkvara üldse midagi teeb. Nüüd, peale 6 kuulist kasutamist tõden, et rakendus teab väga täpselt millal wifi sisse lükata, millal bluetooth sisse, millal meile uuendada ning muid ressursse sisse või välja lülitada, et akut säästa.
  • Sky Map - Suunates telefoni taeva poole näitab selles suunas olevaid taevakehasid, oskab neid nimetada ja võimaldab taevakehasid nime järgi otsida. Tõeliselt vahva abimees, et selgitada lastele taevakehasid. Kahju, et rakenduses pole eesti keeles tähtkujusid. Pigem selline nice-to-have rakendus. 
  • Messenger - ¤ Facebooki Messenger on kiirsuhtlusrakendus, mis toob Facebooki suhtluse telefoni. See rakendus on kindlasti vähendanud mu SMS-ide saatmist umbes 40-lt 1-le SMSile kuus. Väga kiire, ja kulusääastlik. Vestlust on võimalik jätkata arvutis või arvutis üle kolida telefoni-tahvlisse, kui ringi liikuda.
  • Twitter - ¤ Sotsiaalvõrgustik Twitteri rakendus on minu hinnangul kõige kiirem uudiste vahenduse keskkond Eestis. Üldiselt, on kõik olulised Eesti uudised kajastatud ka Twitteris. Selleks, et rakendusest oleks kasu tasub jälgida inimesi ja eelkõige ajakirjanikke ning meedia tuleb siis sulle automaagiliselt ise telefoni. Kui sa aga ei tea või ei julge kedagi jälgida siis võid alustada näiteks minust:  https://twitter.com/mmikkelsaar Ma ei hammusta.
  • Pargi.ee - Väga mugav mobiilne parkimine. Vanasti oli kuulda nurinat, et see rakendus ei tööta korralikult. Mind aga pole see rakendus veel kordagi alt vedanud asukoha-parkla valikul. Säästab aega ja võimaldab panna meeldetuletusi, et end ülemääraseks ajaks parkima ei unustaks.
Milliseid rakendusi teie kasutate, et elu nutikamaks muuta?

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kui sa tervet rehkendust ei jõua tee pool

Aasta 2023 kokkuvõte

Aasta 2022 kokkuvõte