Postitused

Kuvatud on kuupäeva juuli, 2008 postitused

Toredad Eesti uudistooted - loodussäästlikud

Kujutis
Rõõm on tõdeda hiljuti üllatas mind uudistoode mida ei osanud otsidagi. Puidust ühekordsed piknikunõud. Rõõmu suurendas ka avastus et nõusid müüb Eesti ettevõte Woodish (huvitav, kas ka toodab?). Igaljuhul on tore, et on loodud alternatiivne valik plastikust nõudele, mis samas pole ka üüratult kallis. Ma vean kihla, et nendest puitnõudest jätkub kauemaks kui plastiknõudest millel on kombeks sulada kõveraks peale grillvorsti sisse suskamist. Natuke seda firmat uurinuna selgus et ettevõtte üks vedajatest - Liina Joller on õppinud minuga samal erialal Tartu ülikoolis - ettevõtlus- ja tehnoloogiajuhtimist. Tore, et see eriala suudab süstida inimestesse toredaid ja innovatiivseid ideid mis ka teoks saavad.

Ettevõtete nadid loosikampaaniad, kuidas ma ei võitnud iTouchi

Kujutis
Ostsin üle pika aja Coca-colat jälle, lihtsalt tuju tekkis. Peale joomist jäin silmitsema etiketti - ohoo mingi kampaania on teoksil, võiks ka osaleda. Hakkasin lugema instruktsioone: Korgi alt leia kood. Leitud! Saada SMSiga kood (maksis mingi x krooni) coca-coolasse. Selge, mina küll maksma ei hakka ning kork hakkas lendama prügikasti poole. Oot, avastus! Saab ka sisestada veebiaadressil koodi. Kiiresti lehele www.soundwave.ee regama. Sealt juhatatakse kuskile kampaanialehele: http://www.cokeweb.eu/ee/ OOOOO kui lihtne. Lehe üleval servas on ainult üks väli mis tuleb ära täita loosis osalemiseks. Päris hea! A ilmselt küsivad telefoninumbrit vms siis kohe peale seda. Kood sisestatud, kohe peaks auhind minu olema! Saada! WTF! Mida jama: Selle tegevuse jaoks pead sa sisse logima! A mul pole kasutajat juu. Ok, loodetavasti pole liiga keeruline regamine. Teen kiiresti ära. Nupule Registreeru. PÜHA MÜRISTUS ja saatana sabakonn!!! Milline registreerimisform: kasutajanimi, parool, parool te

Ja sellist eesti keelt õpivad meie mudilased

Kujutis
Võtsin kodus raamaturiiulist kätte põneva piltidega raamatu et lugeda seda ette oma järeltulijale. Olin raamatut lõpetamas kui viimasel lehel leidsin üllatusliku eestikeelse sõna mida ma varem polnud täheldanud eesti keeles - drive-in. Minul tekkis kohe küsimus, kuidas ma seda uut eestikeelset sõna hääldama peaksin, kas dri´ive-in [hääldada driive-in] rõhk esimesel silbil või mitte. Kuidas minu kunagi rääkima õppiv laps aga peaks õppima seda hääldama, ja kas sellise sõna koht on lasteraamatus?