Olulisemad trendid maailmas 2009 aastal

What's next? avaldas hiljuti oma 2009 aasta trendikaarti. Leian, et selline trendikaart on 2009 aasta tegevuste planeerimiseks märksa targem abimees kui meie tähetarkade lausumised, mis pahatihti ütlevad palju, end samas mitte midagi.

What's nexti trendikaartist saame teada, et suurimat globaalset mõju omavate trendidena hakkavad (kuid õigem oleks paljude asjade puhul öelda, et jäävad) maailma mõjutama:
  • Globaalne ühendumine
  • Maailma võimukese liigub itta
  • Muutlikus
  • Kliimamuutuste kriis
  • Jätkuv digitaliseerumine
  • Äng
  • Võlad
  • Vananemine
  • GRIN tehnoloogiad (Geenitehn., robootika, informaatika ja nanotehn.)
  • Ebakindlus
  • Jätkusuutlikus.




Nagu ikka on suuremad trendid põhjustatud väiksematest, ka neid on püütud kaardistada lähtudes kaheksast erinevast valdkonnast: Ühiskond, Tehnoloogia, Majandus, Keskkond, Poliitika, Äritegevus, Perekond ja Meedia.


Põnevamad, aasta 2009 märksõnad on:
Kuigi What's Next? trendikaart on tehtud väikese huumoriga on siiski tegu mõnusa infoallikaga. Uut äriideed või olemasoleva idee muutmist tasub just alustada silmitsedes seda kaarti. Iga trend ju tähendab seda, et sellega on seaotud ka raha liikumised. Nutikas inimene oskab neid trende ühendada edukaks äriks. Soovitus on kaart välja printida ja riputada oma seinale ning ise tegutsedes pidada ka silmas, mis maailmas toimub.

Trendikaart on kättesaadav aadressil: http://www.nowandnext.com/?action=misc&subaction=trend_maps
Toodud lingil on üleval ka aastate 2007 ja 2008 trendikaartid.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kuigi see trendikaart on huvitav, hakkasid mulle rohkem silma seal samas olevad "Innovation timeline 1900 - 2050" ja "Extinction timeline 1950 - 2050".
Suurelt vist sellepärast, et mõlemad lähevad pikalt tulevikku.
Autorite arvates pole 2020. aastaks enam Copyrighti ning aastaks 2013. pole enam sellist nähtust nagu "ära eksimine"
Anonüümne ütles …
on ikka uudis küll! vananemine kui trend !!! kas siis mõnedel aastatel on olnud trend noorenemoise poole?

et oleme siis võlgades ja ängistuses jätkusuutlikud :D

http://juuni.wordpress.com/
maikel ütles …
Tere Roman ja Anonüümne, aitäh teile kommentaaride eest.

Roman, planeerisin nende timelinede kohta teha eraldi jutukese. Iseenesest on nad põnevad, ning kindlasti on neiski kõvast mõtteid, millele oma äri rajada.

Anonüümne, kardan et mõistame seda kaarti erinevalt. Vananemine on üks globaalsetest trendidest mis on kaudselt see mida sina kirjeldad, kuid eelkõige mõeldakse vananemise all ühiskonna vananemist. St et pensionäre tekib järjest rohkem kuna inimeste eluiga pikeneb järjest enam tänu medistiini tasemele.

Käesolevas tõlkes ma ei lisanud juurde rahvastiku vananemist, kuna skeemi loogika järgi on mõeldud siin ka tehnoloogia vananemist. EHk siis uusi tehnoloogiaid tuleb ülikiiresti peale ning kõik eile leiutatu on homseks juba vananenud.

Populaarsed postitused sellest blogist

Kui sa tervet rehkendust ei jõua tee pool

Aasta 2023 kokkuvõte

Prantsuse keel selgeks: Lingvist versus Duolingo?