Mitu inimest suri vanadusse Eestis ehk suremise põhjused 2000-2010

Lugedes ajakirjandusest järjekordseid uudiseid traagiliselt lõppenud liiklus- ja tuleõnnetustest tekkis huvi teada saada - kui suure osa moodustavad tegelikult sellised "välditavad surmad". Analüüsisin natuke aastate 2000-2010 suremuste põhjuste statistikat ning tulemused alljärgnevad. Välditavaks surmaks loen ma surmajuhtumit, mis on põhjustatud tahtlikult või tahtmatult inimese enda või kellegi teise inimese poolt.
Kokku suri sellel perioodil Statistikaameti andmetel 192647 inimest.

Pilt on nukker. Vaata pilti suurelt.

Eesti suremuste statistika infograafik 2000-2010
Creative Commons License
Eesti suremuste statistika infograafik 2000-2010 by Mihkel Mikkelsaar is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.

Kümne aastaga õnnetuste, mürgituste ja traumade tõttu surnute arv on paari tuhande inimese võrra suurem kui Rakvere linna rahvaarv. Rääkimata sellest, et südame ning muude vereelundite haiguste tõttu suri Eestis nendel aastatel ära rohkem inimesi kui elab tänasel päeval Tartu linnas. Need on faktid, mille vastu ei saa.

Selle asemel, et kembelda müstiliste vanaisapensionite teemadel (IRL) või viia Eesti viie rikka riigi hulka(RE) või ehitada Lasnamäele õigeusu kirikuid (KESK) või sõlmida homoabielusid (SDE) või maksta kodanikupalka elamise eest (ROH) võiks mõelda, kuidas me kõik jääksime ellu, et neid hüvesid kasutada

Jah, tean et ebavõrdsed ja kaugeltotsitud näited aga kallid erakonnad - äkki tegeleks millegi olulisega?

Kui te ei saa suurendada sündimust niipalju kui loodate siis äkki tegeleks iibe tagumise otsa - suremusega? Kas see on normaalne, et kümne aastaga külmus modernses Eestis surnuks umbes tuhat inimest ehk siis ühe Mõisaküla linna täis inimesi?

Ja vastus pealkirjas esitatud küsimusele: Eestis suri aastatel 2000-2010 vanadussurma 4406 inimest.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kui sa tervet rehkendust ei jõua tee pool

Aasta 2023 kokkuvõte

Prantsuse keel selgeks: Lingvist versus Duolingo?