PlussMiinus Elektroonika "kliendisõbralikkus"

Ärge pildistage siin!!! Ärge tulge koeraga!, Ärge tulge ostukäruga!!! Ärge tulge!! Ärge tulge PlussMiinus Elektroonikasse!!!

Selline mõttearendus tekkis möödudes ühe Eesti elektroonikapoe ustest. Kas on mõistlik suhelda potentsiaalsete klientidega juba ennem külastust keeles ja piltides, mis väga suurelt keelavad ja hirmutavad sisenejaid. Ära tee seda, ära tee toda, me jälgime sind.

Leian siiski, et signaalide ja sõnumite saatmisel klientidele ei tuleks keskenduda negatiivse võimendamisele vaid positiivse esiletoomisele. Ja üldse miks ma ei tohi koeraga siseneda või miks ei tohi siseneda jäätisega. Ma saan aru kunstlikest põhjendustest aga TEGELIKULT on need ainult vabandused ütlemaks - me ei taha endale teha tüli sellega, et meil koristaja peaks rohkem müügisaali korras hoidma. Mina näiteks ei osta oma jõulukinke poest kes, ei taha mind enda poodi.

Kommentaarid

iff ütles …
Jäätisega tehnikapoodi?
Sellepärast, et kui sa endale märkamatult kätele jäätist plödistad ja siis mõnd kallist vidinat oma käes uurid, siis saab vidin ka määritud. Kas sina tahad endale näiteks DVD mängijat, millel on mingid toiduplekid? Või tilgub jäätisetuutust plärakas otse alumisel riiulil seisva printeri paberisahtlisse, kes siis printeri peaks kinni maksma?
Koera poodi lubamise keeld vist seletamist ei peakski vajama.

ps. Mingit seost mul selle poega ei ole.
maikel ütles …
Tere iff,

tänud arvamust avaldamast. Sinu kommentaarile vastates tulen tagasi oma lõpulausete juurde. Kas ei ole see mitte poe puhastusteenistujate ülesanne, vaadata et kõik masinad oleks puhtad ja korras. Samahästi võib ju tulla tanklast, diislikütusega koos näppudega või lihtsalt väga mustade kätega, tulemus on sama. Pood peab aeg ajalt ikka laskma asjad üle puhastada.
Praegu on ka nii, et kui ma poest midagi olen ostnud siis üldiselt need mida näppida saab need on mudelid mida ei anta kaasa vaid ongi näppimismudelid, mis hiljem müüakse odavamalt maha just seetõttu et nad on juba kasutatud. Poest saadakse enamasti ikka uusi asju ;)

Ootan koeraga poodi lubamise selgitust küll:) Kaldun arvama et sul endal pole koera? Vähemalt need koerad, kellega mina oma elus kokku olen puutunud siseruumides häda ei tee, sest siseruumid on nende jaoks suured kuudid lihtsalt. Kuuti ju ei kakata. Jah erand on siin väga pisikesed mõnekuused kutsikad, kes teevad kõikjale, aga nendega ei tohigi nagunii veel väga väljas käia:)

Aga aitäh veelkord arvamuse eest.
iff ütles …
plussmiinuse kohta öelda ei oska, aga kui mõned aastad tagasi ühes teises elektroonikapoes töötasin, siis seal oli riiulitel paikneva korrashoidmine müügipersonali ülesanne. Koristajatädi tõmbab oma kaltsuga põrandat puhtaks. Isiklikult ma seda tädi riiulitele ei laseks ka ja klaasvitriinide võtit ei annaks.
Mis teist väidet puudutab, siis tahaks jälle vastu punnida:)
Mina pole kohanud, et kui ma latist viimase kaamera/mp3 mängija/vms. jubina saan siis sellele tehakse ka allahindlus. Müüja ei saa endale lubada suuri laokoguseid,e t pidevalt oleks pakitud toode tagant võtta. Sellepärast saab aegajalt kaup letist otsa päevaks või isegi mõneks tunniks kuni uus partii tuleb, see on paratamatu lihtsalt.
Ja tegelikult ei ole ju käes hoitud digikas kasutatud.

Jauran koera teemal ka siis.
Endal jah koera pole ja häda rahuldamist ma isegi niiväga silmas ei peagi. Pigem hügieen ja teiste klientide rahulolu. Eestis on suurkorv ikka väga-väga üksikutel koeradel ja kui korvistamata koer minu lähedal on siis mina, ega ka omanik ei sa olla kindel, et mõne minu äkilise liigutuse peale pitsu mind maitsma ei tule. Teiseks kipuvad nad oma märga nina igalepoole torkama ja ilastama. Poe omanikuna või vastutava töötajana loom poeruumides mulle rõõmu ei tooks.
Muidu koerad mulle väga meeldivad.:)

Selline pikk jutt, üsnagi sarnases poes töötanud inimese vaatenurgast, aga mulle tunduski, et sellest kandist oleks vaja vastulauset.
Ja mul oli marukange vaidlemisesoov:)
Anonüümne ütles …
Aga kui te peaksite ostma näiteks viimase külmkapi letist ja kodus avastate, et keegi on ostukäruga sinna meeldivalt rõveda mõlgi või kriimu tekitanus, siis jälle häda siin ja häda seal.

Koguaeg on ainult häda ja häda. Võiks ju üritada mõista, et need piirangud on ju klientide huvides.

Ei ole just hea kui klient saaks hakkama mingi sigadusega (rikub toote välimuse kas siis toiduga või muude vahenditega). Kuidas siis temalt rikutud toote eest saada kätte kompensatsioon ja kas kutsuda politsei vms?

Pildistamine on keelatud poodides seetõttu, et pätid ei saaks dokumenteerida kus asuvad turvakaamerad ja signalisatsioon. Kui aga on hädasti vaja pilti siis võib ju klienditeenindajalt küsida.

PS. Ei tööta antud kaubandusketis.
Roman German ütles …
Turunduslikult oleks kaval lüke panna poe uksele näiteks silt "Antud pood on koerajunnivaba".
Külastajatele, kes ootavad kvaliteetsed poe elamust, oleks see juba selle sildiga garanteeritud.
Lisaks ma olen suhteliselt kindel, et kui kuskil oleks selline silt, siis leiaks see omakorda äramärkimist päris mitmes blogis.

Veel paar sildi ideed:
"Siit poest ei leia te ühtegi ostukäru"
"Keegi ei ole siin poes pilti teinud juba 7 aastat"
jne :)
maikel ütles …
Tänud, iff, Krants ja Financial Jesus teie kommentaaride eest.

Jah, iff õigus alati ei saa viimase toote pealt tõesti allahindlust. Sageli siiski saab, eriti kui oskad leida mõne defekti, miks sa peaksid saama (a la kriimud kuskil taga mis ei sega asjal töötamast vms) aga aitäh, et tasakaalustasid minu sissekannet.

Krants, tänud vastuse eest. Suur pood arvestab tõenäoliselt, et mingi protsent tema väljapanekutest hävineb, saab kannatada müügisaalis ning arvan et neil on need kahjud juba sisse arvestatud vähemalt osaliselt. pildistamise keeld on jälle mõnes mõtte arusaadav kuid vaidlen vastu. Kui ikka väga tahta röövida siis võib vabalt kasutada ka selliseid kaameraid, mida ei panda poes tähele. Näiteks kui minu lemmik riidepoed keelaksid mul enda pildistamise (kasutan seda mõne asja ostmisel ja naisele mms'iga saatmisel ning arvamuse küsimisek) siis ma ei käiks neis enam.

Financial Jesus, jah sellised sildid oleks minu arust paremad kui olemasolevad. Kannavad sama mõtet kuid loovad positiivse atmosfääri.

Populaarsed postitused sellest blogist

Kui sa tervet rehkendust ei jõua tee pool

Aasta 2023 kokkuvõte

Prantsuse keel selgeks: Lingvist versus Duolingo?